Seminari del consorci Orbis-Cascade dins l'objectiu del Sistema Compartit

Els passats dies 18 i 19 de setembre, John Helmer director executiu del consorci nordamericà Orbis-Cascade va impartir el curs "Radical Collaboration, the Next Frontier for Academic Libraries" amb  assitència de 34 persones de les institucions membres del CBUC, però també de la Diputació de Barcelona i del Departament de Cultura de la Generalitat i del CSIC.

Jornada "Intensiu de Col·leccions Digitals"

El CBUC acollirà properament la jornada "Intensiu de Col·leccions Digitals: intercanvi d’experiències expertes en el desenvolupament de col·leccions digitals". Aquesta Jornada és iniciativa i està coordinada per en Ciro Llueca (Biblioteca de Catalunya).

Visita de Martin Halbert al CBUC

El passat dilluns dia 2, el degà de les biblioteques de la universitat de North Texas, Martin Halbert, va fer una visita al CBUC i la BC.

La Universitat de València a CANTIC

En la reunió celebrada el 30 d'octubre de 2012, la Comissió Assessora de Catalogació de la BC va plantejar la necessitat de trobar una solució tecnològica i viable per a que les biblioteques que no estan integrades en el CCUC puguin participar en el CANTIC. 

Google maps al PUC per localitzar les biblioteques

Hem incorporat a la interfície PUC un mapa de Catalunya (basat en Google Maps) que permet identificar geogràficament cadascuna de les localitzacions que apareixen en el PUC. Això ha de facilitar principalment el préstec in situ.

TDX: Ampliació de la cerca global

Continuem ampliant les tesis consultables des de TDX. Darrerament hem incorporat les tesis de la Universidad Internacional de Andalucía i de la Universidad de Extremadura. Amb aquestes incorporacions, actualment TDX dóna accés a més de 44.000 tesis!

MDC: Formació a la Biblioteca de Catalunya

El dimecres 27 de setembre 2013 es va fer una sessió de formació a la BC sobre el funcionament del programari (CONTENTdm) que fa servir la Memòria Digital de Catalunya (MDC). El motiu d'aquesta formació és la integració de 3 noves institucions en aquest repositori (Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Centre de Documentació i Museu Tèxtil i Fundació Bosch i Cardellach). Hem aprofitat també per incloure-hi persones de les vostres institucions que ens havien comentat en alguna ocasió l'interès d'assistir en aquesta formació.

RACO: 1 revista nova al juliol

La Universitat Pompeu Fabra va incorporar durant el mes de juliol una nova revista a RACO. Es tracta de "Cinema Comparat/ive Cinema" editada pel Col·lectiu d’Investigació Estètica dels Mitjans Audiovisuals (CINEMA) de la UPF. La revista està especialitzada en l’estudi del cinema comparat i la recepció i la interpretació cinematogràfica en els diferents contextos socials i polítics. La podeu consultar a: www.raco.cat/index.php/CinemaComparat.
Aquesta revista ja està catalogada al CCUC.

MDC: Nova col·lecció de la UB

La Universitat de Barcelona ha incorporat la col·lecció "Material cartogràfic antic" a la Memòria Digital de Catalunya. La podeu consultar a:http://mdc.cbuc.cat/cdm/landingpage/collection/mapesantics
Aquesta col·lecció es troba també catalogada al CCUC i forma part de l'scope de col·leccions especials.

Acords a finals de juliol sobre el Portal de la Recerca de Catalunya

El passat 24.07.13 es van reunir els Vicerectors de Recerca de les universitats per revisar el projecte tècnic elaborat per la Comissió de treball del Portal de la Recerca de Catalunya. Us informem dels acords que es van prendre:

Visita de dos bibliotecaris de la Universidad de Buenos Aires

El dimarts 10 de setembre vam rebre la visita de dos bibliotecaris de la Universidad de Buenos Aires interessats en conèixer la participació de TDX a MetaArchive i bones pràctiques, fluxos de treball i estadístiques de repositoris. 

Conferència sobre ORCID

El passat 06.09 Laurel L. Haak, Executive Director d’ORCID sobre els objectius i funcionament d’aquest identificador d’investigadors. Podeu mirar-ne el contingut a la presentació que podeu compartir i que trobareu a:
http://www.slideshare.net/ORCIDSlides/orcidspain20130906
A l’acte van assistir-hi unes 60 persones que van mostrar el seu interès en l’aplicació de l’identificador

10 Futuristic Libraries

Ellyssa Kroski escriu al seu bloc de 29.08.13:       

I’ve been fortunate enough to visit many different types of libraries around the world and I really enjoy the architecture and design of today’s modern libraries. Many libraries today are striving to be innovative and cutting-edge though the design of their buildings as well as their services and resources. Here are ten libraries that look as if they have been transported back from the future.
Visiteu-les aquí: http://oedb.org/ilibrarian/10-futuristic-libraries/

Bloc per a biblioteques universitàries

Ha aparegut un nou bloc per a la comunitat internacional de biblioteques universitàries i de recerca: Proud2know.eu
Prometen: “guidelines, trends and tips to help optimise management processes and services for the academic library based on good business and library practices.” El 1r post, 10 elements to a library research support strategy,el trobareu aquí: http://www.proud2know.eu/ressupportstrategyblog1

Vídeos disponibles de la Jornada MOOCs a la UPF

Hi ha disponibles la consulta per vídeo de les ponències i taules rodones de la  Jornada sobre MOOCs que es va celebrar a la UPF organitzada per les càtedres Telefónica UPC i UPC. Els podeu veure anant aquí:.
http://www.catedratelefonica.upf.edu/?page_id=4159

Els llibres il·luminen

De l’impagable (i en aquest cas, inapagable) bloc De casa al Club, a: http://decasaalclub.blogspot.com.es/2013/09/mehr-licht.html

Transcriu-me! el 1er projecte de crowdsourcing de la BC

La BC informa:

Tres en un, tres informes sobre la gestió de les dades de recerca

El Blok de BiD va publicar el post “Tres en un, tres informes sobre la gestió de les dades de recerca”, http://www.ub.edu/blokdebid/ca/node/396 que signen Alicia García-García i Fernanda Peset. El post ressenya tres informes que poden ser del vostre interès: