Jornada per als col·laboradors en programes del CBUC

Procurem reunir periòdicament les entitats que participen en els programes cooperatius del CBUC per explicar-los novetats, els objectius de futur  i tenir l’oportunitat de parlar-hi.

Portal de la Recerca de Catalunya

El 02.05 es va presentar la proposta de fer el Portal de la recerca de Catalunya als vice rectors de recerca de les Universitats de Catalunya.

TDX: Primera tesi de la Universitat d'Andorra

Aquesta setmana la Universitat d’Andorra ha incorporat la seva primera tesi a TDX!

Els investigadors de Catalunya i els 50 documents espanyols més citats

El Bloc de l’Observatori de la Recerca de l’IEC explica que:

Assistència a la EBSCO Summit

El passat divendres dia 17 va tenir lloc a París la EBSCO Summit, trobada estratègica de l'empresa per exposar les línies d'actuació de l'empresa per als propers anys i demanar l'opinió dels seus clients d'arreu d'Europa sobre les possibles necessitats i l'evolució del seu mercat.

Assistència a les 12èmes Journées ABES

El CBUC ha assistit a les Douzièmes Journées ABES que han tingut lloc a Montpellier el 14 i 15 de maig. 

Difusió

El passat dimecres 15 de maig va visitar el CBUC la bibliotecària grega Katerina Galanopoulo del Technological Educational Institute of Kalamata que està fent una estada Erasmus a Barcelona (UOC). Es va mostrar interessada en les activitats del consorci i els seus membres, especialment en tot allò relacionat amb el CCUC.

RACO: Participació del Col·legi de Periodistes de Catalunya

Ahir dijous 9 de maig es va signar el conveni de col·laboració amb el Col·legi de Periodistes de Catalunya per a la seva participació a RACO amb els "Annals del Periodisme Català".

Els estándards de digitalització del CBUC en una publicació de l'ANABAD

L'ANABAD ha editat 'Bibliotecas y patrimonio: normas y recomendaciones sobre el acceso, tratamiento y uso de las colecciones de fondo histórico en las bibliotecas españolas' que inclou els estàndards de digitalització del CBUC.

Un llibre rodó, literalment parlant

El trobareu a De casa al club, clicant aquí:
http://decasaalclub.blogspot.com.es/2013/05/un-llibre-literalment-rodo.html

El CRAI de la URV a ThinkEPI

S’acaba de publicar l’Anuari ThinkEPI de 2013 on podreu trobar-hi la nota “Reinventemos la biblioteca: El CRAI de la Universitat Rovira i Virgili” de Roser Lozano, originalment publicada el 12.12.12. La podeu trobar a:
http://www.thinkepi.net/reinventemos-biblioteca-crai-universitat-rovira-i-virgili

Memòria de la Biblioteca i el Servei d'Informàtica de la UPF

La Biblioteca i el Servei d'Informàtica de la UPF presenten un resum de la seva memòria anual en un petit vídeo de 3 minuts de durada, que destaca les fites més importants assolides durant el curs anterior.

La importància dels articles enriquits

Estem acostumats a llegir articles que basen les conclusions amb dades de les que els articles només en donen els resultats.