La creació del nou Consorci de Serveis Universitaris

El Secretari d’Universitat i Recerca parla de la fusió del Cesca i el  CBUC per formar el nou Consorci de servis universitaris. Ho trobareu a:
http://www.diaridegirona.cat/cultura/2011/11/07/les-universitats-estalviaran-20-milions-amb-la-fusio-dels-serveis-tecnologics/527647.html

Consell de Govern de 15.02.13

El 15.02 es va celebrar una reunió del CG del CBUC.Els temes tractats o acordats van ser:

El CBUC convidat a una reunió de les BEG

El passat 20 de febrer el CBUC va ser convidat per la directora del Servei de Biblioteques de la Generalitat, a fer una presentació d'alguns programes del CBUC a la xarxa de Biblioteques especialitzades de la Generalitat (BEG).

Reunió d'interlocutors de catalogació del CBUC

El passat 30 de gener va tenir lloc la primera reunió de l'any, d'interlocutors de catalogació.

Més col·leccions especials al CCUC

Durant el mes de gener s'han catalogat al CCUC les següents col·leccions especials:

Integració al CCUC dels registres de la Biblioteca del Monestir de Poblet

El passat 6 de febrer s'ha finalitzat la càrrega al CCUC dels registres bibliogràfics de la Biblioteca del Monestir de Poblet.

Reunió grup RelectroPlus el passat 5 de febrer

A la reunió es varen comentar els objectius prioritaris del CBUC el 2013, i després es va desglossar el contingut del Pla de treball de la BDC per aquest any del qual destaquen tres temes principals:

RACO: Una revista nova

Durant el mes de gener es va afegir a RACO la següent revista:

MDC: Nova institució participant i 5 noves col·leccions

L'Ajuntament de Manlleu s'ha incorporat a la Memòria Digital de Catalunya amb la col·lecció:

Canvi de versió al CONTENTdm

El passat dia 18 de febrer, el CONTENTdm que gestiona la Memòria Digital de Catalunya s'ha canviat a la versió 6.2. Aquesta nova versió arregla alguns problemes anteriors i té força millores, entre elles:
  • Millora molt important en la velocitat de càrrega de les pàgines.
  • Millor tractament dels caràcters especials en Unicode.
  • Augment el nombre de col·leccions a 400 per servidor.
  • Nova eina de configuració per la pàgina arrel de cada col·lecció.
Aquesta versió ja ha estat provada en una part de MDC i no preveiem que hi hagi d'haver problemes ni aturades importants.

Reunió de la Subcomissió tècnica per les metadades

El passat 6 de febrer es va fer una reunió de la Subcomissió tècnica per les metadades creada per la Comissió Assessora de Catalogació de la BC, amb l'objectiu d'elaborar una guia breu de metadades, que ajudi a la comprensió i aplicació de les metadades Dublin Core i la seva equivalència amb els esquemes de metadades en ús, com ara ESE d'Europeana, DRIVER i Memòria Digital de Catalunya. 

Presentació dels programes del CBUC a universitats valencianes

El passat 07.02 es va fer una presentació dels programes consorciats del CBUC a les universitats del País Valencià (UJI, UV, UPV, UMH i UdA). A l’acte hi van assistir unes 20 persones que van mostrar molt interès en els diferents programes i en la possibilitat d’estrènyer la col·laboració amb el Consorci.
Trobareu més informació a:

Més biblioteques al teatre

A banda de l’obra sobre M. Moliner actualment a la cartellera, aviat es podrà anar a veure una altra obra de teatre amb una bibliotecària de protagonista. 

Les secretes intencions de les biblioteques

Que ens descobreix Charles Schulz a través del molt recomanable bloc: De casa al club que trobareu a: http://decasaalclub.blogspot.com.es/




Política d’estat a França respecte la informació científica

La ministra de l'Enseignement supérieur et de la Recherche del govern francès va intervenir fa uns dies en un congrés d'accés obert. El text és clar, curt i encertat.