El CBUC es fusiona amb el CESCA per formar el CSUC

El juny de 2011 la Secretaria d'Universitats i Recerca va presentar les seves línies estratègiques d’actuació entre les quals hi havia la de impulsar serveis comuns consorciats tant per estalviar costos com per crear sinergies i citava com a exemple de bones pràctiques el CBUC.

Inici dels treballs pel Catàleg de Lectura Pública

El passat 17.01.13 es va fer una reunió de la comissió del Departament de Cultura que treballa per fer el catàleg de lectura pública de Catalunya (CLPC). Aquesta Comissió va encarregar al CBUC un informe que proposi la millor manera de posar en funcionament el CLPC.

Més càrregues de registres bibliogràfics de la BC al CCUC

Com ja us vam anunciar, la primera de les actuacions per anar integrant fons que encara no estan al CCUC, de les institucions del CBUC, va ser la integració dels 10.913 registres de les col·leccions Lluís Tusquets de Cabirol, Jaume Rull i Ramon Sarró, de la Biblioteca de Catalunya.

MDC: una nova col·lecció

Aquesta setmana s'ha incorporat una nova col·lecció de l'Ateneu Barcelonès a l'MDC: Fons d'imatges de la Primera Guerra Mundial

RACO: Sessió de formació del mòdul d'edició

RACO funciona amb el programari OJS que és un software pensat per editar revistes. RACO utilitza la part que permet publicar revistes, però, té també mòduls que ajuden a editar-les (gestió de comandes d’articles, revisió per parells...).

RACO: 1 institució i dues revistes noves al gener

La institució Escola d'Administració Pública de Catalunya s'ha incorporat a RACO amb dues publicacions:

  •     "Revista de llengua i dret" (http://www.raco.cat/index.php/RLD) que publica estudis acadèmics sobre el llenguatge administratiu i jurídic, el dret lingüístic i la política i la planificació lingüístiques
Totes dues ja estan catalogades al CCUC

RACO: Reunió del comité editorial

El passat dimarts 22 de gener es va reunir el Comitè editorial de RACÓ. L’objectiu de la reunió, entre d’altres, era avaluar 18 peticions d’incorporació de noves revistes a RACO, de les quals 15 han estat aprovades i 3 s’han desestimat per no assolir els requisits establerts per poder participar a RACO.

Presentació a la URV dels objectius en sistema compartit

El passat dia 10 es va fer una presentació dels objectius del CBUC per tenir un sistema compartit d’accés a la informació. A la xerrada hi van assistir unes 40 persones i va estar presentada pel Sr. Antoni González Senmartí, Secretari General d la Universitat i responsable de les seves biblioteques a l’equip rectoral de la URV.


Mort de Joe Branin

Fa uns dies s’ha mort Joe Branin, professional dels EUA que ha tingut relació amb el CBUC en un parell d’ocasions. 

Tanca la Catalònia

Després de més de 88 anys de la seva obertura i amb 82 anys d’activitat a la Ronda de Sant Pere 3 la Llibreria Catalònia de Barcelona tancarà definitivament les seves portes. Podeu veure algunes fotografies amb l’activitat de la llibreria a:
http://www.flickr.com/photos/catalonia_1924/sets/72157626669508048/with/5697021129/

Second International Leadership Development Programme de LIBER

El LIBER anuncia la 2a edició de “International leadership development programme: seminar for the next generation of senior leaders in European Research libràries”.
Un seminari a tenir en compte del que trobareu més informació a:
http://www.libereurope.eu/news/emerging-leaders-international-development-programme-for-the-leaders-of-tomorrow%E2%80%99s-libraries

Library Services in the Digital Age

Interessant informe de la Pew Internet sobre els serveis que els usuaris esperen rebre de les biblioteques públiques el que trobareu resumit a:
http://libraries.pewinternet.org/2013/01/22/library-services/?utm_source=WhatCountsEmail&utm_medium=OCLC%20Abstracts%20Test%20Group%203&utm_campaign=OCLC%20Abstracts

Les 50 biblioteques universitàries més “amazing” del món (entre les que hi ha la de les Aigües de la UPF!

El Dipòsit de les Aigües és una de les 50 biblioteques universitàries més "increïbles" del món segons BestMastersPrograms.org. Podeu comprovar-ho anant a: