El CBUC es fusiona amb el CESCA per formar el CSUC

El juny de 2011 la Secretaria d'Universitats i Recerca va presentar les seves línies estratègiques d’actuació entre les quals hi havia la de impulsar serveis comuns consorciats tant per estalviar costos com per crear sinergies i citava com a exemple de bones pràctiques el CBUC.

 Diversos treballs en aquesta direcció van fer que el maig de 2012 el Govern de la Generalitat i les universitats públiques acordessin establir el nou Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC).
El nou Consorci serà el resultat de la fusió dels actuals CESCA i CBUC però incorporarà, a més a més, un programa de serveis consorciats TIC, un de compres consorciades i aquelles activitats que es consideri que poden tenir millor resultats de fer-se conjuntament.  L’objectiu fonamental del CSUC és la compartició o mancomunació de serveis acadèmics, científics i de gestió de les entitats consorciades, per tal de, potenciant les sinergies i les economies d’escala, aconseguir millorar-ne l’eficàcia i l’eficiència.
El nou Consorci estarà format bàsicament per les mateixes universitats que ara constitueixen el CESCA i el CBUC i vol continuar les activitats i programes que aquests consorcis han estat desenvolupant de forma satisfactòria en el passat i fins ara. Al llarg d’aquest any es consolidarà la formació del nou Consorci en un procés jurídic que no ha d’afectar la prestació de serveis actuals. Aquests quedaran reforçats pel fet que es realitzaran des d’una organització amb més possibilitats d’actuar transversalment.