Integració del Museu Tèxtil de Terrassa en el CCUC

El 27 de juliol es va signar la integració en el CCUC del catàleg del Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa (CDMT).

Integració de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer al CCUC

El 23 de setembre de 2009 es va signar el conveni d'integració en el CCUC del catàleg de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer però el procés va quedar aturat per problemes propis de l'organisme, reprenent-se aquest any a petició de la pròpia institució.

Més col·leccions especials al CCUC

La integració de noves col·leccions especials al CCUC continua incrementant-se regularment. De les catalogades aquest estiu, destaquem:

RACO: 1 institució i 10 revistes noves al juliol

L'Associació Centre Cultural del Collsacabra s'ha incorporat a RACO amb la seva publicació "Els Cingles de Collsacabra" (www.raco.cat/index.php/CinglesCollsacabra).

RACO: millores en la visualització de revistes i institucions editores

Des de fa temps estem treballant en el canvi de versió del programari que usa RACO, l'OJS (Open Journal Systems). Les principals millores d'aquesta versió (2.3.7)

MDC: La personalització de les col·leccions de la UB

La UB ha aprofitat la nova versió del programari amb el que funciona l'MDC per crear i personalitzar una pàgina per a cadascuna de les seves col.leccions. D'aquesta manera contextualitzen i descriuen el contingut de la mateixa per descobrir a l'usuari la importància dels documents que agrupa (tipologia, idioma, temàtica, etc.), els objectius i l'abast de la col·lecció.

MDC: Dues col·leccions de la UB a Pinterest

La UB i Europeana han signat un conveni per difondre imatges de dues de les seves col·leccions incloses a l'MDC a través de Pinterest.

Sessió de presentació dels objectius del CBUC a 3 anys vista a la UdL

El passat dimarts dia 25 de setembre, es va fer la presentació dels objectius pels propers tres anys, en especial pel que fa al sistema informàtic, al personal de les biblioteques de la UdL.

Accessoris per llegir

OA: un pas més

La Comissió Europea s’ha posicionat per tal de millorar l’accés a la informació científica produïda a Europa, tot seguint la línia de crear una European Research Area (ERA). Com a 1r pas, la Comissió vol que l’OA sigui un principi general del Horizon 2020, el programa europeu de finançament de la recerca per a 2014-20.

Lloguer de llibres universitaris

Amazon ha anunciat (6/8/2012) el llançament d'un nou servei de lloguer de llibres de text universitaris impresos (tant nous com usats) i digitals en format Kindle, anomenat Amazon Textbook Rental. Podeu trobar més informació a: http://beatcat.blogspot.com.es/2012/09/amazon-llanca-un-servei-de-lloguer-de.html

Biblioteques i cinema a la Filmo

El Servei de Biblioteques de la Direcció General de Promoció i Cooperació Cultural ha organitzat un petit cicle sobre la imatge de les biblioteques al cinema. Totes les sessions aniran precedides d’una conferència a càrrec de convidats relacionats amb el món de la cultura i les biblioteques.

Més informació: http://www.filmoteca.cat/web/programacio/cicles/tota-la-memoria-del-mon-biblioteques-i-cinema

10 anys de la Budapest Open Access Initiative

Després de 10 anys d’aquesta declaració, s’ha elaborat un nou document amb el títol "Diez años desde la Budapest Open Access Initiative: hacia lo abierto por defecto" en el que es fan unes recomanacions per als propers anys, tenint en compte el desenvolupament del moviment de l’accés obert durant aquesta passada dècada.

Rànking de Shangai

La revista EPI ha publicat en obert l’article “Efecto de la agregación de universidades españolas en el ranking de Shangai (ARWU): caso de las comunidades autónomas y los campus de excelencia” de Domingo Docampo, Francisco Herrera, Teodoro Luque-Martínez y Daniel Torres-Salinas.