Primera reunió virtual del CBUC

Un dels objectius del CBUC per l'any 2012 era el d'adoptar solucions tècniques i promoure les reunions virtuals que ens permetessin reduir els costos d'assistència a algunes reunions del CBUC i flexibilitat en la manera de participació. Per poder-ho fer s'ha comprat equipament i s'ha triat l'aplicació Webex, aquest programa és el que ofereix les màximes prestacions amb el mínim cost i és la solució que s'adapta millor a les nostres necessitats.

Integracions al CCUC 1996-2012

A la darrera Comissió Tècnica del CBUC es va presentar un document  interessant perquè mostra com han anat evolucionant les integracions del  CCUC des dels seus inicis l'any 1996 fins ara.

Gran augment de préstecs PUC i PI !

En aquests moments tenim ja dades del préstec PUC i PI del 1r trimestre del 2012. S'han fet 14.256 préstecs reals que són la suma de 8.791 préstecs PUC via web, 4.769 préstecs in situ i  696 préstecs via el servei de PI-SOD. A més s'han realitzat 9.884 renovacions.

El MACBA i el CEC signen l'adhesió als acords de PI del CCUC

Ja tenim dues adhesions més als acords de PI del CCUC. Es tracta del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) i del Centre Excursionista de Catalunya (CEC).

Un nou recurs electrònic català a la BDC: MCEM

Gràcies a una proposta que ens ha fet la UAB hem afegit a la BDC un nou recurs electrònic català en accés obert, en aquest cas elaborat per l'Institut d'Estudis Catalans: Manuscrits Catalans de l'Edat Moderna (MCEM).

RACO: 1 revista nova a l'abril

Aquest mes d'abril s'ha afegit a RACO la "Revista d'arqueologia de Ponent" (www.raco.cat/index.php/RAP).

La "Tasca pedagògica de l'Ajuntament de Barcelona (1900-1930)" de la Biblioteca Artur Martorell a l'MDC

La Biblioteca Artur Martorell ha començat a participar en el repositori de la Memòria Digital de Catalunya amb la seva col·lecció "Tasca pedagògica de l'Ajuntament de Barcelona (1900-1933)": http://mdc.cbuc.cat/cdm4/browse.php?CISOROOT=/tasca.

El capital social de la B. universitària (amb la UAB com a mostra)

Vegeu l’article de Karla Villaseñor Palma i de Xavier Úcar Martínez, “El capital social en la biblioteca universitaria” a: Boletín de la Asociación Andaluza de Bibliotecarios, 102(11). El trobareu a: http://www.aab.es/aab/images/stories/Boletin/102/3_karla.pdf

"New and Now" library buildings

El número de 30 d’Abril de l’American Libraries té un suplement digital sobre edificis (nous i renovats) de biblioteques. El trobareu a: http://viewer.zmags.com/publication/e9ac993d#/e9ac993d/1

Anuari sobra OA

El núm. 10 (maig 2012) de la revista Hipertext.net és un monogràfic dedicat a l’OA a la ciència. El trobareu a: http://www.upf.edu/hipertextnet/ 

Preservació digital

Recentment s’ha celebrat un seminari organitzat pel LIBER amb el títol: Partnering for digital curation – LIBER curation workshop. Les ponències van ser: