15è aniversari del CBUC

Va ser el passat dia 6 i en podeu trobar una ressenya feta al bloc BDig a:

http://bdig.blogspot.com/2011/11/15e-aniversari-del-cbuc.html

Grups d'assessorament en catalogació de materials especials

El Grup d'Interlocutors de Catalogació del CBUC ha creat la figura d'assessor en la catalogació de materials especials amb els objectius de reforçar la cooperació i l’entesa entre els catalogadors del CCUC, assessorar en la catalogació d'aquests tipus de material, i resoldre, si s’escau, duplicats de registres bibliogràfics del CCUC. 

La Biblioteca Episcopal del Seminari de Barcelona integrada al CCUC

Tot i que amb una mica de retard, us informem que durant el passat mes d'agost es van integrar al CCUC els registres automatitzats de la Biblioteca del Seminari que havien quedat pendent de càrrega.

EL PUC evita cues

Un dels problemes que tenen els serveis presencials és que provoquen cues, i aquestes són difícils de gestionar (pel prestador del servei) i de patir (per l’usuari).

Visita al GEPA d'entitats col·laboradores del CBUC

Aquest passat dimarts 22 una vintena de persones d'institucions  col·laboradores del CBUC van fer una visita al GEPA, amb una explicació sobre les tasques que s'hi porten a terme i un recorregut per les instal·lacions de l'equipament.

Article sobre el GEPA a l'Ítem

Ja es troba disponible el darrer número de l'Ítem, el 54, un fascicle dedicat a la relació entre arquitectura i biblioteques sota l'edició del Santi Romero de la Diputació de  Barcelona. Entre d'altres articles on es presenten experiències i temes d'interès hi trobem "El GEPA, d’una antiga caserna militar a un equipament bibliotecari per a documents de baix ús", sobre el procés de creació i disseny de l'equipament i les seves funcions i  particularitats.

http://hdl.handle.net/2072/172876


La Memòria Digital de Catalunya al "Serra d'Or" i al "D-Lib"

En el darrer número del "Serra d'Or" (octubre 2011, núm. 622, p. 45-48) s'ha publicat un article del Centre Excursionista de Catalunya dedicat a la col·lecció de l'"Estudi de la Masia Catalana" que es pot consultar a través de la Memòria Digital de Catalunya.

MDC: Nova institució participant (amb col·lecció de vídeos)

Aquesta setmana s'ha incorporat al repositori de la Memòria Digital de Catalunya la Fundació Privada d'Entitats Culturals de Badia del Vallès. Aquesta entitat coordina el projecte que dóna lloc a la col·lecció "Memòria oral de Badia del Vallès" que pretén recollir la història de Badia des de l'any 1975, any de la seva fundació, fins a l'actualitat, i també l'origen i vivències dels seus fundadors durant la Guerra Civil i el Franquisme, a través de la memòria explicada dels ciutadans de Badia del Vallès. És una interessant iniciativa que us animem a conèixer a través de:

MDC: Cerca federada amb altres repositoris patrimonials

Tal i com establien els objectius de treball del 2011, hem posat en funcionament una nova interfície per a l'MDC que permet realitzar  cerques conjuntes amb d'altres repositoris patrimonials que usen també CONTENTdm. Actualment aquesta cerca permet consultar conjuntament les col·leccions incloses a l'MDC i també en els repositoris de l'Institut Cartogràfic de Catalunya, Institut del Teatre i Orfeó Català. La podeu usar anant a: http://mdc.cbuc.cat/

RECERCAT: 9 col·leccions al octubre

Us informem de les col·leccions incorporades a RECERCAT durant el mes d'octubre:

RACO: 1 institució i 2 revistes noves a l'octubre

La Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi s'ha incorporat a RACO amb la seva publicació: 

Sobre llibres i la lectura (de Montaigne)

"No busque en els llibres més que el plaer d'un entreteniment honest."

Discapacitats en lloc de becaris: l'experiència (premiada) de les biblioteques de la UAB

Val la pena conèixer-la i reflexionar-hi per si no podem fer coses similars a les nostres feines. Llegiu-ho a: http://www.uab.cat/servlet/Satellite/noticies/detall-noticia/la-uab-premiada-per-la-seva-tasca-d-integracio-laboral-1110445205231.html?noticiaid=1322032938105